miljöarbete

aluminium et cetera är ett miljöcertifierat företag. Vi arbetar ständigt med att bli ett ännu grönare företag. Genom optimering av olika delar i flödet skapar vi positiva effekter för kund, leverantör, vårt företag och vår gemensamma miljö.
Det är tillsammans vi kan göra mycket mer för en hållbar utveckling.

transporter

Vi arbetar för att minska miljöavtryck när det gäller transporter, lastnings- och lossningstillfällen. Vi har minskat dessa tillfällen från 5 till 4 dagar/vecka, måndag-torsdag.

 

Genom samleveranser vill vi optimera ytterligare. Detta ger våra kunder både billigare frakter och tidsbesparing samtidigt som vi värnar om vår miljö på flera olika sätt.

blyfria legeringar

aluminium et cetera slår ett extra slag för de blyfria legeringarna 6026LF & 2033 som har många fördelar, så som skärbarhet, ytbehandling m.m.

 

Blyfri legering 6026LF ersätter i de flesta fall legeringarna 2007, 2030, 6012, 6023, 6061, 6082 & 6262.

 

Blyfri legering 2033 ersätter t.ex. legeringarna 2011, 2007, 2030 och är en av de bästa legeringarna för höghastighets-automatiska svarvar och ger följande fördelar:

 

√ Utmärkta spånbrytande egenskaper.

 

√ Längre verktygslivslängd.

 

√ Höga mekaniska egenskaper. 

 

√ Bättre anodisering & svetsbarhet jämfört med legeringar 2011, 2007, 2030.

 

√ Innehåller varken bly eller tenn och klarar därför de nya kraven RoHS: Pb <0,1 %.

 

√ Huvudapplikationer: bilindustri, el- & elektronikindustri, precisionsbearbetning, försvar, smide, skruvar, bultar, gängade delar i tunnt gods.

 

Vi informerar er gärna om blyfria legeringar och dess fördelar.

CO2

Vi arbetar intensivt med frågor som rör CO2 utsläpp. Inom kort kommer här mer information.

emballage i pressat papper

aluminium et cetera vill minska skogsavverkning för tillverkning av träemballage. Vi går i möjligaste mån över till mer emballage i återvunnet pressat papper. Dessa emballage ger lägre vikt, lättare hantering, billigare frakt och dessutom är det återvinningsbart och går att återanvända.

gemensamt miljöarbete

Vi tar gärna emot tips / synpunkter / idéer på ytterligare åtgärder som vi tillsammans kan göra för att påverka miljön åt rätt håll.